Foto: DELFI
Tūrisma nozare nezaudē optimismu, cerot uz nerimstošo ceļotprieku un, protams, vakcināciju pret Covid-19. Jau šobrīd piedāvājumā ir atpūtas braucieni, taču cilvēkiem, pat ja viņi ir vakcinēti, pēc atgriešanās ir jāievēro pašizolācija, tāpēc daudzi tos nevar atļauties tieši laika dēļ, stāsta īso brīvdienas ceļojumu tūroperatora "FlyMeAway" īpašnieks Jurģis Sedlenieks.

Šobrīd viņš savu laiku velta savam jaunajam biznesam – Pāvilostas viesnīcai "Otto Hotel & Sun", kas atvērta pašā pandēmijas "plaukumā", taču uzrāda gana labus darbības rādītājus. Intervijā uzņēmējs atklāj, vai ceļojumi turpmāk varētu būt dārgāki un kāpēc tieši Pāvilosta tik daudzus piesaista.

Pašu zemes apceļošana un reģionālais tūrisms arī šovasar būs pieprasīti, atzīst eksperti, akcentējot, ka šis gads tūrismā kopumā ir ieskanējies uz salīdzinoši optimistiskākas nots.

Cerībā uz vakcināciju

"FlyMeAway" (SIA "Baltic Ad Hoc") ir izveidots 2009. gadā, tas ir nišas tūroperators, kurš piedāvā ceļotājiem nokļūt vietās, uz kurām no Latvijas netiek nodrošināti regulārie reisi. Braucieni tiek organizēti tā, lai aizņemtiem cilvēkiem pēc iespējas mazāk būtu jākavē darbs, – galvenokārt svētku brīvdienās. Covid-19 pandēmijas pirmo gadu uzņēmums ir pabeidzis ar apgrozījumu nedaudz virs 400 tūkstošiem eiro, kas ir aptuveni pieckārtīgs samazinājums, salīdzinot ar 2019. gadu.

"Mūsu reisi vienmēr ir "sarkanajos" datumos, paspējām aizlidot Jaungada svētkos, rezultāti tika ieskaitīti 2020. gada finanšu datos," skaidro Jurģis Sedlenieks. Vēlāk, Lieldienās, un arī turpmāk lidojumi vairs nenotika. "Gada pirmajos mēnešos par Covid-19 runāja, bet līdz galam nebija skaidrs, kas tas ir, līdz ar to kolēģiem nozarē arī diez vai apgrozījums ir nulle, jo kaut kas pirmajos divos mēnešos notika," viņš piebilst.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!