Foto: LETA
Uzņēmējs Jāzeps Zukuls, kuram piederošais uzņēmums "Adugs" savulaik sumināts par veiksmīgu biznesu un eksporta tirgu iekarošanu, tagad apsūdzēts cilvēktirdzniecībā. Vēl pērn izdevums "Miljonārs" viņa turību vērtēja 16 miljonu eiro apmērā, iekļaujot 100 bagātāko Latvijas iedzīvotāju sarakstā. Vienlaikus Zukuls ir visai noslēgts, tamdēļ pēc sejas viņu diez vai daudzi atpazītu. Portāls "Delfi" apkopo, kas par viņu zināms, kā arī skaidro, cik ierastas Latvijā ir šāda veida apsūdzības.

Publiskajā telpā nav pieejama plaša informācija, bet Līvānos un apkārtnē viņa vārds ir pamanāms: vietējā domes izdevumā lasāms, kā Zukulam par materiālo atbalstu un ieguldījumu pateicas deju kolektīvi, sportisti, pašvaldība un citi. 1955. gadā dzimušais uzņēmējs regulāri atradies Latvijas turīgāko cilvēku sarakstos. Uzmanību gan nemīl. Reti piedalījies gan valsts, gan pašvaldības rīkotos pasākumos. Aicināts bieži.

Jau ziņots, ka Valsts policija saņēmusi informāciju no kādas ārvalsts vēstniecības par to, ka vairāki kādā Latgalē bāzēta konditorejas uzņēmuma darbinieki ir ziņojuši par piespiedu darbu. Saistībā ar šo izmeklēšanu aizturēts līvānietis Zukuls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!