Jūnija sākumā ātrās ēdināšanas restorānu tīkla "Lido" dibinātājs un īpašnieks Gunārs Ķirsons pārdeva uzņēmuma akciju kontrolpaketi (51%) igauņu uzņēmējam Ivaram Vendelinam piederošajai kompānijai "Treeland". Sarunā ar "Delfi" Ķirsons stāsta, kādēļ nolēmis atdot kontroli pār uzņēmumu, kā "Lido" pārcieš pandēmiju un kad restorānos varētu parādīties roboti.

Šķiet, tagad situācija uzlabojas un restorāni pamazām tiek atvērti. Vai esat gatavi darbam?

Protams, esam, taču visi tie ierobežojumi... Cilvēki taču vienalga grib iet uz restorāniem. Viņi arī iet, iegādājas ēdienu plastmasas traukos un salīkuši ēd savās mašīnās. Bijām gatavi nodrošināt distanci starp galdiem pat vairāk nekā divus metrus, uzliktu stikla starpsienas, viss būtu lieliski. Bet mums taču neļauj! It kā esam atvērti, taču cilvēku maz, ienākumi arī mazi. Valdībai nevajadzēja regulēt nozari tikai ar aizliegumiem un ierobežojumiem, vajadzēja domāt kopā, ko varam darīt.

Mēs, piemēram, sazāģējām bluķus un nolikām uz ielas, lai cilvēki ar ēdienu varētu normāli apsēsties. Viņi taču sēdās pat uz bruģa! Nāk policija un saka – uz bluķiem sēdēt nedrīkst. Nobrīnījos, prasu, lai rāda likumu, kur rakstīts, ka cilvēki nedrīkst sēdēt uz bluķiem. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!