Foto: DELFI

Uz Matīsa ielas, starp leģendāro “Bērnu pasauli” un veco Vidzemes tirgu, atrodas nelielā “Latvijas Tekstila” bodīte, kuras logos ik pa brīdim var ieraudzīt kādu lina vai kokvilnas izstrādājumu ar asi politisku vai jestri ironisku uzrakstu. Nesenākie bija auduma maisiņi ar uzrakstu “Oi, sūri!” (bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles (“Attīstībai/Par!”) citāts) un “Draugi, nav labi!” (citāts no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) uzrunas), kas nu jau gandrīz izpirkti. Viss aizsācies ar priekšautu, kam uzdrukāts bijušā prezidenta Raimonda Vējoņa slavenais izteiciens “Vispirms jāierauj!”. To pirms vairākiem gadiem izķēruši kā karstus pīrādziņus, stāsta uzņēmuma vadītājs Oskars Polmanis, kurš pats ir šo produktu ideju autors. Pagājušajā mēnesī acīgākie garāmgājēji veikaliņa logā, iespējams, pamanīja milzīgu plakātu, kas bija veltījums kādai kaimiņos esošā iecirkņa policijas inspektorei 21 valodā, skaidrojot, ka telpās vienlaikus drīkst ienākt 2 cilvēki.

Izrādās, tas, ka brīdinājums par atļauto pircēju skaitu veikalā nav bijis svešvalodā, bijis viens no iemesliem, lai uzņēmums saņemtu administratīvo sodu. Minētais plakāts logā nostāvējis trīs nedēļas, bet divas dienas pēc tā noņemšanas, uzņēmums saņēmis policijas vēstuli ar lūgumu to noņemt. "Mēs attiecīgi nevarējām izpildīt šo lūgumu, jo plakāta vairs logā nebija," stāsta uzņēmumā.

Policija un Iekšlietu ministrija skaidro, ka noteikumi par to, kādas prasības jāizpilda tirgotājiem, spēkā ir jau ilgi un tās ir jāievēro, tāpēc uzņēmums sodu saņēmis pelnīti, savukārt Polmanis nolēmis piemēroto sodu pārsūdzēt.

Intervijā ar Oskaru Polmani "Delfi Bizness" skaidroja, kā šāda situācija izveidojusies, un arī to, kā aizvadīts pandēmijas gads ar tautiskos rakstos greznotu masku pārdošanas rekordiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!