Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pārtika kļūst dārgāka pa dienām, un aizvien vairāk cilvēku izvērtē, kā ietaupīt uz ēdienreižu rēķina. Šoziem nenovēršami pieaugs to skaits, kam būs nepieciešama palīdzība no malas, lai ne tikai nomaksātu arvien pieaugošos rēķinus, bet arī sarūpētu pārtiku.

Skaidrojam, kā sagatavoties šādam scenārijam netieši palīdzējušas pirms diviem gadiem pieņemtās izmaiņas Ministru kabineta (MK) noteikumos. Tās ļauj pārtiku pēc minimālā derīguma termiņa jeb norādītā "Ieteicams līdz..." datuma nodot ikvienam galapatērētājam, kā arī ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādēm vai citiem sociālo pakalpojumu sniedzējiem, kuri nodrošina arī ēdināšanu. Līdz tam pārtiku, beidzot tā dēvētajam minimālajam derīguma termiņam, varēja ziedot tikai labdarības organizācijām.

Biežāk dod produktiem otro iespēju

Līdz ar pieņemtajām izmaiņām noteikumos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!