Foto: Pexels.com/Maria Orlova

Otrdien medijos izskanējusī ziņa, ka "Latvenergo" patlaban nespēj nodrošināt dabasgāzes piegādi "Rīgas siltuma" vajadzībām, patiesībā ir ar krietni plašāku mērogu. Kā noskaidroja "Delfi", ķibeles ar gāzes krājumu papildināšanu rudenim ir ne tikai galvaspilsētā arī Daugavpilī, Rēzeknē un citviet pašvaldībām ir grūtības sagādāt kurināmo aukstajai sezonai. Pašvaldību vadītāji gaida valdību, kad tā nākamnedēļ atsāks darbu, lai pieprasītu risinājumus briestošajai krīzei.

"Dabasgāzes mums nav nākamai apkures nav. Diemžēl visi mūsu iepirkumi, kas ir bijuši nākamai apkures sezonai, ir beigušies bez rezultāta," saka "Daugavpils siltums" vadītājs Aleksandrs Karpenko, norādot, ka kopš vasaras sākuma visi iepirkumi beigušies bez rezultāta. "Runājot par dabasgāzi, es pagaidām īpaši optimistisks nejūtos," saka Karpenko, paužot cerību, ka kaut kas tomēr mainīsies.

Sarunās ar "Delfi" Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadītāji atzina, ka problēmas ar dabasgāzes iegādi nav tikai "Rīgas siltumam", kas ar siltumu nodrošina pusi galvaspilsētas.

"Pašvaldības ar bažām skatās uz rudeni, kas notiks, kā nodrošinās. Gaidām, kad atgriezīsies valdība," sacīja LPS priekšsēdētājs Gints Kaminskis. Viņš norādīja, ka pašvaldībām ir ļoti grūti iegādāties kurināmo rudenim. "Ne tikai gāze vien, bet uz šķeldas iepirkumiem arī nepiesakās," viņš sacīja, komentējot jautājumu par to, vai LPS biedru vidū ir novērotas sistemātiskas problēmas iegādāties kurināmo rudenim.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!