Foto: LETA
Laima ar vīru un bērniem pēdējos divus gadus krustu šķērsu izbraukājusi Latviju. Arī šogad gandrīz ik nedēļas nogali ģimene dodas tuvākās un tālākās "ekspedīcijās", dažkārt paliekot pa nakti apartamentos vai viesu namos. Tomēr šovasar pēc ilgāka pārtraukuma ģimene pošas atpūtas braucienā uz Rietumeiropu. Laima priecājas, ka pirms dažiem mēnešiem izdevies noķert aviobiļešu "ķiršu" piedāvājumu, kā arī par piedzīvojumiem un jauniem iespaidiem citā zemē. Plānus par aktīvu atpūtu arī tepat ģimene neatmet. Šīs ģimenes piemērs uzskatāmi ilustrē dažas šā gada iezīmes vietējā tūrismā un ceļotāju noskaņojumā.

Arī pašmāju uzņēmēji pesimismā neslīgst, tomēr gada sākumā daļai bijis saulaināks skats, cerot uz Covid-19 pandēmijas spēka izsīkumu un lielāku skaitu ārvalstu viesu. Tagad skaidrs, ka arī šogad jāpaļaujas uz vietējiem un Baltijas atpūtniekiem, kamēr tālāku ārvalstnieku rezervācijas strauji apsīkušas, sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā. Tās varētu atjaunoties vasaras gaitā.

Bažām par izmitināšanas vietu pieejamību īsti nav pamata, tiesa, svētkos, lielāku pasākumu laikā tā var būt stipri ierobežota. Arī populārākās vietas daudzi rezervē savlaicīgi un ilgi un priekšu, atzīst portāla "Delfi" aptaujātie komersanti. Uzņēmēji līdz šim nav arī būtiski palielinājuši pakalpojumu cenas, bet norāda, ka tās varētu augt.

Tradīcija nostiprināsies

"Pēdējos divos gados vietējiem izveidojusies šķietami noturīga tradīcija ceļot pa Latviju, un paredzams, ka daļu atvaļinājuma vai nedēļas nogales cilvēki arī turpmāk pavadīs, apbraukājot Latviju, iepazīstot jaunus maršrutus un tūrisma objektus," pauž LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!