Foto: Privātais arhīvs
Ilgstoši strādāt situācijā, kad nezini, ko nesīs rītdiena, ir bijis grūti un izaicinoši, bijis arī "jāsavelk jostas", bet galvenais ir palēnām virzīties uz priekšu, daudz neskatoties apkārt un vadoties pēc savām sajūtām, ko gaida patērētājs, sarunā ar portālu "Delfi" atzīst maiznīcas "Liepkalni" izveidotājs Dagnis Čākurs un viņa meita Agne Čākure.

Dagnis Čākurs uzsver, ka "Liepkalnus" viņš nesauc par biznesu, bet gan par savu dzīvesveidu, tieši tādēļ jebkādās sarunās par iespējamu uzņēmuma pārpirkšanu pat neielaižas.

Saistībā ar savulaik izsapņoto "Sēnītes" atdzīvināšanu dibinātais uzņēmums "Sēne" tagad pārtapis par akciju sabiedrību "Liepsaime", iegādāts īpašums, kurā tiks attīstīta pārtikas ražošana un sabiedriskā ēdināšana. Arī citi maizes ražotāji portālam “Delfi” atzīst, ka šobrīd valda neskaidrība par nākotni un prognozes par šo gadu izteikt vēl pāragri.

Kāda bijusi Covid-19 uzliesmojuma ietekme uz "Liepkalnu" darbību?

Dagnis Čākurs (D.Č.): Ir jānopūšas atceroties, kā tas viss sākās pagājušā gada martā un kā turpinājies. Vistrakāk tas Latvijā ir skāris "Liepsalas", kur ir kafejnīca. Tas ir ceļa malā, ārpus pilsētas. Protams, cilvēki ienāk, ir kas paņem kafiju līdzņemšanai, ir kas pasūta produkciju, bet kritums ir ievērojams. Ļoti grūti ir bijis strādāt situācijā, kad nezini, ko nesīs rītdiena. Kad pagājušajā gadā tika ieviesta ārkārtas situācija, ierobežojumi tika pastiprināti pakāpeniski. Tādā satraukumā ir bijis jādzīvo, tai skaitā brīdī, kad Igaunija, uz kurieni mēs vedam savu produkciju, vēra ciet robežas. Mēs pat naktī no Rūjienas braucām skatīties, vai mūsu produkcija tiks pāri robežai. Uzņēmējam jau visu laiku ir tādā 24/7 režīmā jābūt visā iekšā, bet šī Covid-19 situācija visu vēl vairāk sarežģī.

Visās vietās darbība turpinās?

D.Č.: Protams, ar izmaiņām, bet turpinās.

Kuras produktu kategorijas cietušas visvairāk?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!