Foto: Pexels.com, Marcin Jozwiak

Lielbritānijas lēmums pamest Eiropas Savienību (“Brexit”) kopā ar globālo pandēmiju šogad Britu salās ir radījis vismaz no politiķu puses neparedzētu problēmu – trūkst smago kravas auto šoferu. Par nozari atbildīgās asociācijas ir ziņojušas, ka valstī trūkst apmēram simt tūkstoši šoferu, bet citi aprēķini par darbinieku novecošanos liecina, ka tuvākajos gados vajadzēs vairāk nekā miljonu jaunu šoferu. Vadītāju trūkums novedis pie tukšiem plauktiem lielveikalos, “Haribo” lācīšu deficīta un lielo tirgotāju bažām par ienākumu kritumu, jo Ziemassvētkos britiem būs jāpaliek bez dāvanām.

“The Guardian” raksta, ka lielveikalu noliktavas tik tukšas pēdējoreiz bijušas 1983. gadā. BBC savukārt vēsta, ka septembrī ķimikāliju un farmācijas nozarē 95% strādājošo uzņēmumu ir pieredzējuši izejvielu kavēšanos un citas ķibeles, ko izraisa kravas auto šoferu trūkums. Jūnijā tikai nedaudz virs 60% izjuta problēmas. Loģistikas eksperti brīdina, ka, tuvojoties gada izskaņai, situācija pasliktināsies un daļai britu var nākties palikt bez Ziemassvētku dāvanām un specifiskiem svētku ēdieniem.

Šajā rakstā "Delfi plus" arī, uzrunājot kādu kravas auto šoferi ar četru gadu darba pieredzi, skaidroja, vai kolēģu trūkums nozīmē to, ka strādājošie šoferi saņemtu vairāk. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!