Foto: Jānis Vīksna
Pandēmijas ierobežotā ceļošana uz Latviju atvedusi populāro dabas fotogrāfu Konstu Punku, kurš ne tikai guvis atpazīstamību tīmeklī (1,3 miljoni sekotāji "Instagram"), bet arī sadarbojies ar tādiem zīmoliem kā "National Geographic", "Mercedes-Benz" un neskaitāmiem citiem "premium" klases zīmoliem, kā tas piedienas šāda līmeņa fotogrāfam. Portālam "Delfi" izdevās uz sarunu noķert gan Punku, gan viņa aroda brāli Jūso Hamalainenu, lai meklētu atbildi uz jautājumu, ko šķetina jaunie fotogrāfi visā pasaulē, – kā kļūt slavenam "Instagram"? Parunājām arī par savvaļas fotogrāfiju un, protams, to, kā Konsta pelna naudu.

Tev "Instagram" ir 1,3 miljoni sekotāju. Pieņemu, ka tavā ziņojumu sadaļā ir ļoti liela rosība. Kā nākas, ka tu pamanīji manu vēstuli un atbildēji pēc pāris minūtēm? Vai nu tu ļoti cītīgi lasi visu, ko tev sūta, vai man paveicās.

Konsta Punka: Pāris dienas pirms tavas ziņas es biju ielicis īso stāstu ("storiju"), ka būšu Baltijas valstīs un būtu ļoti forši, ja cilvēki rekomendētu man kādas vietas, kur paviesoties. Tāpēc es nemitīgi caurskatīju komentārus un vēstules, starp kurām bija arī tava. Nodomāju, ka šī intervija būtu forša ideja.

Kādi ir jūsu iespaidi pēc pirmās vizītes Latvijā un secinājumi par mūsu dabu?

KP: Pagājušajā nedēļā uzsākām darbu pie projekta, kurā bija nepieciešami ainavu attēli. Grūtā Covid-19 laika dēļ mēs izlēmām doties uz Baltiju, jo tās robežas ar Somiju ir atvērtas. Turklāt mēs ne reizi šeit neesam bijuši. Pagaidām pabijām tikai Gaujas nacionālajā parkā, kur bijām Ērgļu klintīs, – tā ir ļoti pateicīga vieta drona kadriem.

Jūs esat guvuši plašu atpazīstamību "Instagram", tāpēc man būs daudz jautājumu tieši par to. Cik personīgi uztverat komunikāciju sociālajos tīklos? Redzu, ka neizliekat publiskai apskatei privāto dzīvi, pretēji tam, ko ierasts redzēt "Instagram" slavenību praksē.

KP: Es neuzskatu sevi par influenceri, bet gan par fotogrāfu un mākslinieku. Personīga pieeja tik daudz, ka mēdzu parādīt sevi "storijos". Piemēram, šī brauciena ietvaros es uzdevu jautājumu sekotājiem, kā rezultātā daudz laika pavadīju sarunās ar faniem no Baltijas. Manuprāt, "Instagram" pamatā ir par un ap darbu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!