Foto: LETA

2007. gada 14. martā tiesa lēma apmierināt prokuratūras lūgumu un apcietināt patlaban no amata pildīšanas atstādināto Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, kurš jau astoņus gadus sēž uz apsūdzēto sola krimināllietā par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola atrodas arī viņa dēls Anrijs un dažādu tranzītuzņēmumu bijusī amatpersona Ansis Sormulis.

Lembergs apcietinājumā atradās no 2007. gada 14. marta līdz 10. jūlijam, kad tiesa viņam kā drošības līdzekli noteica mājas arestu. Lūdzot Lembergu apcietināt, prokuratūra skaidroja, ka pamats uzskatīt, ka viņš brīvībā varētu traucēt izmeklēšanai, piemēram, ietekmējot lieciniekus vai viltojot dokumentus. Savukārt Rīgas apgabaltiesa par vienu no galvenajiem iemesliem aizdomās turētā atbrīvošanai uzskatīja veselības problēmas. Līdz ar mājas arestu tika paredzēti vairāki papildu nosacījumi – ierobežotas iespējas tikties ar cilvēkiem, kontrolētas viņa sarunas un korespondence, aizliegts pildīt Ventspils mēra un Ventspils Brīvostas padomes priekšsēdētāja amata pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!