Foto: Privātais arhīvs/F64
Rima Borisova bija liela rokdarbniece. Kamēr veselība ļāva, viņa auda. Mājās bija pašai savas stelles. Tāpat viņai patika darboties dārziņā un pastaigāties gar jūru. Sirmo kundzi mocīja dažādas hroniskas slimības, kā tas mēdz būt 84 gadu vecumā. Pērn pēc valsts neatkarības svētkiem, 19. novembrī, Rimai kļuva slikti. Darboties atteica kreisā roka, ar to neko nevarēja satvert. Meita Baiba, kura dzīvo aptuveni 60 kilometru attālumā, sauca "ātros". Rimu ievietoja stacionārā Jūrmalas slimnīcā. Pēdējo reizi māte ar meitu tikās divas nedēļas pirms stacionēšanas. Pēc nokļūšanas slimnīcā Rimai esot kļuvis tikai sliktāk un sliktāk – aptuveni divu nedēļu laikā viņa pavisam "izdilusi". Nomirusi viena, bez mīļajiem blakus, jo meitai slimnīcā neļāvuši ieiet tālāk par slieksni.

Cik bieži kāds ģimenes loceklis nomirst viens slimnīcā? Vai slimnīcas neļauj apciemot arī vieglākā stāvoklī esošus radiniekus? Kāda ir karantīnas izsludināšanas kārtība slimnīcās? Kā pacientiem aizstāvēt savas tiesības tikt apmeklētiem? Meklējām atbildes uz šiem jautājumiem.

Problēmu, ka slimnīcām ir netikums neielaist atvadīties no tuviniekiem, aktualizēja gadījums, kad Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā rakstnieku Vladi Spāri neielaida pie mirstošās sievas Lienītes. Pie portāla "Delfi" vērsās 15 cilvēki ar līdzīgu bēdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!