Foto: Privātais arhīvs
Ikdienas gaitās Līga Bautre (28) brauc ar sarkanu "Audi". Zemessardzē viņa jau gadu ir arī bruņumašīnas "Patria" vadītāja. Bija pati pirmā, bet nu jau vairs ne vienīgā sieviete ar 20 tonnas smagā transportlīdzekļa vadīšanas sertifikātu. Kāda ir sajūta, vadot milzi, ar to veiksmīgi izmanevrējot starp kokiem tumsā un iegrozoties stāvvietā atpakaļgaitā, pieredzē ar "Delfi" dalās Līga.

Līga nāk no Rogovkas puses, bet jau sešus gadus dzīvo Rēzeknē. Pabeigusi Nautrēnu vidusskolu, skolas laikā regulāri piedalījās sporta sacensībās. Kā pati saka: "Medaļu man vesela čupa." Sākumā gribējusi iestāties Robežsardzē, bet tur "iegāzušas" angļu valodas zināšanas. Izmēģinājusi arī vadības zinātnes studijas Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, bet tās gluži negāja pie sirds.

Tā viņa, kaimiņu puiša iedvesmota, pieteikusies Zemessardzē. Līgai patīk aktivitātes dabā, un viņa vienmēr bijusi sportiska, tāpēc nolēmusi pamēģināt. Pamatapmācības kursu beigusi jau pirms sešiem gadiem. Ikdienā Līga strādā veikalā "Lidl", bet šobrīd atpūšas no visiem darbiem – viņa ir pirmdzimtā gaidībās. Ar Līgu satiekamies kafejnīcā Rēzeknē. Sarunājamies latgaliski, jo tā viņai ērtāk.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!