Ņemot vērā ilgstoši augsto sabiedrības interesi par maksātnespējas tematiku, raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" otrdien tiešraidē bija skatāma intervija ar likvidējamās AS "Trasta komercbanka" (TKB) maksātnespējas procesa administratoru un zvērinātu advokātu Armandu Rasu. Piedāvājam šīs sarunas ierakstu.

Maksātnespējas administratora Rasas vārds medijos visbiežāk izskanējis saistībā ar likvidējamo TKB. Banku par likvidējamu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina 2016. gada 14. martā, savukārt 2017. gada 10. martā TKB tika pasludināta par maksātnespējīgu un sākta bankrota procedūra. Par tās maksātnespējas administratoru sākotnēji tika iecelts Ilmārs Krūms, taču ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2017. gada 19. jūnija lēmumu viņš ir atcelts no šo pienākumu pildīšanas. Viņa vietā tiesa bankas maksātnespējas procesa administratora amatā iecēlusi Armandu Rasu.

ā gada martā LTV raidījums "de facto" vēstīja, ka maksātnespējas administratora Rasas pusgada darbs TKB izmaksājis 2,9 miljonus eiro. Tik dāsna atlīdzība bijusi iespējama, jo bankas kreditori, kuri faktiski zaudējuši iespējas no bankas savu naudu atgūt, piekrituši palielināt Rasas atlīdzību līdz 30% no atgūtās naudas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!