8. maijā Saeimas opozīcijā esošā partija Zaļo un Zemnieku savienība izlēma Valsts prezidenta amatam virzīt tiesībsargu Juri Jansonu. Viņš ir apstiprinājis savu gatavību kandidēt uz šo amatu. Piektdien, 10. maijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā tiešraidē Jansons izklāstīja savus vīziju, ko vēlas sasniegt Valsts prezidenta amatā, kā arī atbildēja uz jautājumiem par padarīto 25 gadus ilgās karjeras laikā dažādās valsts iestādēs.

Juris Jansons dzimis 1973.gadā. Studējis Latvijas Universitātē un Rīgas Stradiņa universitātē, iegūstot maģistra grādus ekonomikā un tiesību zinātnē. Bijis arī Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzējs kursā "Tiesību filozofija", kā arī studējis socioloģiju doktorantūrā.

Kopš 1994. gada Jansons strādājis dažādās valsts iestādēs – Latvijas Bankā, Tieslietu ministrijā, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā, kā arī vadījis Rīgas slimokases maksātnespējas procesu. 2011. gadā ievēlēts par Latvijas Republikas tiesībsargu un 2016. gadā pārvēlēts amatā. Tiesībsarga pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!