Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji! Rīgas domē pēc garām peripētijām šonedēļ ir ievēlēta jauna vadība vairākumā, Rīgas domes priekšsēdētājs jauns un Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece jauna, saglabājot otru vicemēru, ar 35 balsu vairākumu no 60. Šo vairākumu pamatā veido tie paši, kas bija līdzšinējais vairākums, tomēr situācija būtiski mainījusies – no divām frakcijām nu jau vairākumu nodrošina četras frakcijas. Mūsu šodienas diskusijas temats ar visu astoņu frakciju pārstāvjiem un Rīgas domes jauno vadību pilnā sastāvā, neizbēgami gan priekš rīdziniekiem, gan priekš Latvijas nodokļu maksātājiem ir jautājums, kas mainīsies vai kas nemainīsies, un kam būtu jāmainās jaunā vai vecā, vai daļēji jaunā vai daļēji vecā Rīgas domē un tās vadībā. Dalībnieki ir: jaunais Rīgas domes priekšsēdētājs, vēl aizvien "Gods kalpot Rīgai" frakcijas deputāts, kas ir otra lielākā frakcija vēl aizvien Rīgas domē, Oļegs Burovs!

Burovs: Sveicināti!

Vēl aizvien lielākās frakcijas, "Saskaņas" frakcijas vadītāja, nu jau domes priekšsēdētāja vietniece, Anna Vladova!

Vladova: Labrīt!

Otrs domes priekšsēdētāja vietnieks, kas tika ievēlēts gandrīz pirms pieciem mēnešiem, martā, toreiz kā "Saskaņas" virzīts kandidāts, tagad jau no "Saskaņas" izslēgto četru deputātu, neatkarīgo deputātu frakcijas pārstāvis Vadims Baraņņiks!

Baraņņiks: Labrīt!

Un vēl viena frakcija, kas ir visjaunākā frakcija Rīgas domē, izveidojusies no diviem atkritējiem no Jaunās konservatīvās partijas un no trešā šeit klātesošā, kādreiz no "Latvijas attīstībai" ievēlētā, tātad deputātu bloks "Rīgai!", tās vadītājs Oskars Putniņš!

Putniņš: Labrīt!

Un opozīcija četru frakciju sastāvā, arī samazinātos daži sastāvos kopš pēdējiem mēnešiem, kopš jūnija tai skaitā, "Latvijas attīstībai" frakcija nemainīgā sastāvā pēdējos mēnešos, tās vadītājs, viņš arī vēl šonedēļ kandidāts uz Rīgas domes priekšsēdētāja amatu – Viesturs Zeps!

Zeps: Labdien!

Jaunā konservatīvā partija jau par diviem deputātiem pēdējos mēnešos skaitliski samazinājusies, frakcija, kas nebalsoja ne par Burova kungu, ne par Vladovas kundzi, ne par Zepa kungu arī, Jaunās konservatīvās partijas frakcijas vadītājs Jānis Ozols!

Ozols: Labrīt!

Nacionālā apvienība arī samazinājusies par vienu cilvēku, Baibai Brokai izstājoties; frakcija, kas balsoja par otru kandidātu, respektīvi, Viesturu Zepu, frakcijas vadītājs Dainis Locis, un "Vienotība" vēl aizvien četru deputātu sastāvā, kas, līdzīgi kā JKP, nebalsoja ne par vienu, ne par otru kandidātu mēra amatā, frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis!

Ķirsis: Labrīt!

Es gribu, protams, sākt ar jautājumu jaunajam domes priekšsēdētājam. Nu, ja mēs paskatāmies tādu nesenu vēsturi vienā bildītē [tiek demonstrēta fotogrāfija, kurā redzams A. Ameriks, N. Ušakovs un O. Burovs - red. piez.], maija beigas... Nu, divi līderi, un trešais – Oļegs Burovs, tomēr vēl uz to brīdi tā to varētu definēt. Divas pirmās personas šī sasaukuma laikā dominējošo skaitu. Un tagad jūs kļūstat par pirmo personu. Tajā sēdē, kur jūs piecas stundas pēc tam atbildējāt uz jautājumiem deputātu opozīcijas, tad, kad jūs iznācāt priekšā, tad, nu, ja es lietotu to vārdu "programmatiska uzstāšanās" – bija mazāk kā divas minūtes.

Burovs: Jā.

Nu, tur bija – "vajag gatavoties nākamā gada budžetam", "vajag risināt jautājumu par "Rīgas satiksmi"", kādu jautājumu, tā arī nekļuva nevienam skaidrs, kas to skatījās vai neskatījās, nu, pa lielam tas arī viss.

Burovs: Jā. Jā. Es to speciāli izdarīju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!