Foto: Shutterstock

26. janvārī Viesītes novadā bojā gāja kāds vīrietis, kuru nošāvuši mednieki. "Viņi domāja, ka tas ir ruksis" , sacīja šī medību kolektīva dalībnieks un Viesītes novada pašvaldības policijas inspektors Jānis Pučinskis. Portāls "Delfi" skaidro, vai šādi gadījumi ir statistiski nozīmīgi, un kāda ir kopējā aina medību drošībā.

Janvāra izskaņā Viesītes novadā bojā gāja kāds vīrietis, kas devies uz kādām mājām pāri laukam. Viņu nošāva medību kolektīva "Lone" mednieki, kas, citējot mednieku asociācijas pārstāvi, ir pārkāpuši visu, ko varēja pārkāpt. Šajā medību kolektīvā viss esot stingri noteikts, un šāda rīcība nekā nav attaisnojama, portālam "Delfi" pastāstīja Pučinskis.

Kolektīvā ir stingras pārbaudes un vienmēr "ar dokumentiem viss ir kārtībā", tomēr individuālajās medībās katrs pats ir atbildīgs par sevi, stāsta policists, pieminot, ka šajā situācijā notikušo attaisnot ir neiespējami, un viss kolektīvs ir šokā par notikušo. Viņaprāt, iegūt atļauju medīt ir pārāk vienkārši – pat nav nepieciešamas praktiskās iemaņas, lai dabūtu atļauju turēt ieroci. Iespējams, šis pieredzes trūkums arī bijis viens no negadījuma iemesliem, jo mednieki bijuši salīdzinoši nepieredzējuši, sacīja Pučinskis.

Bojāgājušais vīrietis esot gājis pāri laukam uz netālu esošo neapdzīvoto māju, taču iemesli, kādēļ tā darījis, esot neskaidri, stāstīja policijas inspektors. "Es pazīstu 99% novada iedzīvotāju, bet viņš bija tajā atlikušajā vienā procentā," atzina Pučinskis.

Portālam "Delfi" zināms, ka nošautais vīrietis, kas gājis pār lauku, dzīvojis pie vienīgās radinieces – māsas, kas ir pensionāre. Tomēr Viesītes novada Sociālajā dienestā cietušā radiniece nevērsās, un bēres organizēja mednieki, kas nošāvuši viņas brāli, informēja Viesītes novada Saukas pagasta sociālā darbiniece Ņina Saranceva.

Trīs mēnešos četri gadījumi

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!