Otrdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" viesojās Krišjāņa Kariņa iespējamās valdības veidošanā iesaistīto partiju pārstāvji: Atis Zakatistovs (KPV LV), Gatis Eglītis (JKP), Juris Pūce (AP), Raivis Dzintars (NA) un Arvils Ašeradens (JV).

13. Saeimas vēlēšanās balsstiesīgie iedzīvotāji savu pārstāvniecību parlamentā uzticējuši septiņiem politiskajiem spēkiem. Fragmentētajai Saeimai valdības veidošanas nenākas viegli. Pirmā un otrā kandidāta, kuru Valsts prezidents aicināja izveidot valdību, — Jāņa Bordāna (JKP) un Alda Gobzema ("KPV LV") —, centieni cieta neveiksmi. Šobrīd iniciatīvu valdības veidošanā, nesagaidot prezidenta nomināciju, izrādījusi "Jaunā Vienotība", kuras premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš izteicis piedāvājumu savam Ministru kabinetam un līdz trešdienai gaida, kā uz to reaģēs pārējie partneri.

Piecas dienas pēc tam, kad tapa skaidrs, ka arī Gobzema iespējamā valdība piedzīvojusi krahu, "Jaunā Vienotība" apstiprināja neoficiāli vairākkārt izskanējušo informāciju — Kariņš gatavs uzņemties valdības veidošanu.

Sākotnēji politiķis uzsvēra, ka loģiski būtu, ja koalīciju veidotu sešas partijas, tas nodrošinātu "īstu stabilitāti". Taču vakar, 17. decembrī, tapa zināms, ka Kariņš piedāvā valdību veidot bez "Zaļo un zemnieku savienības'' - tātad ar pieciem partneriem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!