Foto: shuuterstock
Prostitūcijas uzplaukums Latvijā sākās pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados. Līdz šim brīdim regulāri tiek fiksēti seksuālās izmantošanas gadījumi – arī nepilngadīgu meiteņu. “Delfi” pēta, kā sievietes tiek piespiestas tirgot savu ķermeni.

2016. gada janvārī Rīgā tika aizturēta 16 gadus veca sutenere. Divus gadus viņa bija tirgojusi klientiem savas paziņas vecumā no 12 līdz 14 gadiem. Kāda upure pusotru mēnesi tika uzskatīta par bezvēsts pazudušu. Visu šo laiku viņa tika turēta dažādos dzīvokļos Rīgā pie 16 gadus vecās suteneres. Jaunietes uzraudzībā cietusī regulāri tika piedzirdīta un izvarota. Pērn ar tiesas lēmumu sutenere tika atzīta par vainīgu, sodu saņēma arī divi pastāvīgie klienti. Portāls "Delfi" publicēs rakstu sēriju, šī publikācija ir tās pirmā daļa.

Informāciju par iespējamo cilvēku tirdzniecības faktu Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) saņēma no Rīgas Pašvaldības policijas, kur pēc palīdzības vērsās kāda cietusī. Sākotnējā izmeklēšanā tika noskaidrots, ka vismaz kopš 2014. gada 16 gadus vecā jauniete pārdevusi klientiem savas nepilngadīgās un mazgadīgās paziņas, kuras viņi par atlīdzību seksuāli izmantojuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!