Foto: Shutterstock/DELFI
Miša (23) un Valdis (19) lielāko daļu dzīves pavadījuši bērnunamos vai audžuģimenēs dažādos Latvijas nostūros (abu vārdi mainīti). Miša nāk no nelabvēlīgas daudzbērnu ģimenes, kur mammai patika iedzert kopā ar draugiem. Savukārt Valdis ir bārenis – mamma nomira agrā bērnībā, līdz sešu gadu vecumam abi ar vecāko māsu dzīvoja pie omes. Vēlāk – bērnunamā un jauniešu mājā. Šobrīd Valdis mācās arodskolā un dzīvo paša īrētā dzīvoklī, bet Miša jau otro reizi ir ieslodzījuma vietā par laupīšanām un zādzībām. Abiem jauniešiem dzīve nav bijusi viegla, abi gājuši cauri bērnunamu sistēmai, tomēr tālākais ceļš pēc bērnunamu "absolvēšanas" katram ievirzījies pavisam citādā virzienā.

Cietumā jau otro reizi

Ar Mišu tiekamies Rīgas Centrālcietumā. Mums ļauj runāties telpā, kur parasti ar ieslodzītajiem strādā psihologs, – te ir ovāls galds, ko apjož krēslu rinda. Pie sienas uz tāfeles uzzīmēts žuburots koks. Aiz loga brīžiem dzirdama putnu čivināšana. Miša izskatās nedaudz miegains, runā klusi, bet atklāti. Pats atzīst, ka naktī slikti gulējis. Acīs ieskatās reti.

Viņš vaļsirdīgi stāsta, ka pirmoreiz Rīgas Centrālcietumā nokļuva par cilvēka apzagšanu un piekaušanu, ko pastrādāja kopā ar draugu. Otru reizi – par 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!