Iecerēts, ka jau trešdien tiks sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, lai lemtu par Krišjāņa Kariņa (JV) valdības apstiprināšanu. Sešpadsmitajā nedēļā kopš 13. Saeimas vēlēšanām jaunveidojamās valdības darba sanāksmē pirmdienas rītā ir pabeigts darbs pie valdības deklarācijas, sadarbības līguma un fiskālās disciplīnas līguma. Kādus darbus topošais Ministru kabinets apņēmies paveikt nākamajā četrgadē, ko gaidīt sabiedrībai, cik daudz partneru vidū vienprātības, bet kur viedokļi joprojām dalās? Uz šiem un vēl citiem jautājumiem tiešraidē "Delfi TV ar Jāni Domburu" atbild potenciālā koalīcija. Kariņa valdības partijas studijā pārstāvēs Artuss Kaimiņš ("KPV LV"), Gatis Eglītis (JKP), Daniels Pavļuts (AP), Raivis Dzintars (NA) un Arvils Ašeradens (JV).

Premjera amata kandidāts Kariņš (JV) rēķinās ar 61 balss lielu atbalstu topošajai valdībai, viņš paziņoja pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Jau vēstīts, ka pirmdien Saeimas "KPV LV" frakcijas sēdē lemts par politiskā spēka dalību Kariņa valdībā. 11 deputāti balsoja "par" un četri balsoja "pret". Aldis Gobzems balsojumā nepiedalījās, jo frakcijas sēdi neapmeklēja. Taču viņš jau iepriekš paziņoja, ka Kariņa valdību neatbalstīs.

Plānots, ka Kariņa biroju vadīs līdzšinējais Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jānis Patmalnieks, savukārt viens no viņa padomniekiem būs iepriekšējo Saeimas sasaukumu deputāts Imants Parādnieks. Viņš būs padomnieks demogrāfijas jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!