Foto: Shutterstock

Saistībā ar strauji pieaugošo vilku uzbrukumu skaitu mednieki un lopkopji pieprasīja palielināt medību kvotas. 1. februārī Valsts meža dienests (VMD) paziņoja par nomedījamo apjoma palielināšanu no 280 līdz 300 vilkiem. Pret to gan iebilst dzīvnieku aizstāvji, uzsverot, ka vilks ir aizsargājama suga. Šādi medību apjomi apdraud to populāciju.

Latvijā ir pati garākā vilku medīšanas sezona Eiropas Savienības valstīs – astoņi ar pusi mēneši. Pret to jau ilgstoši cīnās dzīvnieku aizsardzības biedrība "Latvijas ainavas", kas, kā norādīja, viedokli pauž arī citu dzīvnieku aizstāvju vārdā, kuras vairākkārt iesniegušas savus priekšlikumus medību noteikumu izmaiņām par termiņa un kvotu samazinājumu.

Biedrības "Latvijas ainavas" valdes locekle Astrīda Notte: "Galvenais arguments ir piesardzības princips. Populācijas struktūras izmaiņas ir jau vērojamas trešo gadu. Ir tendence, ka populācijā vairāk dzimst tēviņi. Tā ir lielā medību slodze, kas tiek uzlikta. Lielākā daļa nomedīto ir līdz gada vecumam, līdz ar to kaitējums tiek nodarīts ļoti nopietns, tiek izjaukta bara struktūra, atlikušie vilki meklē vieglāku laupījumu. Vilks nav bieds, mums ir jāmaina attieksme."

Skatīties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!