Foto: F64

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālam 21. martā vajadzēja notikt Rīgā, tomēr vēl vienu iespaidīgu boksa šovu Latvijas galvaspilsētā nebūs iespējams vērot. Covid-19 pandēmija mainījusi pasaules sportu, tāpēc WBSS fināla cīņa starp latvieti Mairi Briedi un kubieti Junielu Dortikosu risināsies bez skatītājiem televīzijas studijā. Tā būs pavisam cita boksa pieredze gan sportistiem, gan skatītājiem.

Bokseru noslēgtajā līgumā ar WBSS iekļauts punkts, ka organizatoriem par cīņas datumu jāpaziņo divus mēnešus pirms pašas cīņas. Arī šoreiz viss esot izdarīts laicīgi, lai arī publiskais paziņojums bija tikai septembrī.

Briedis pilnu treniņnometnes ciklu jau bija veicis pirms cīņas, kas bija paredzēta martā, un toreiz pēc cīņas pārcelšanas viņa pārstāvis neslēpa, ka tas esot izmaksājis vairākus desmitus tūkstošu. Latvijas bokserim visu pandēmijas laiku vajadzēja sevi uzturēt tonusā, lai jebkurā brīdī varētu būt gatavs cīņai.

"Parasti Mairim pilnais treniņnometnes cikls bija divi mēneši, un tas ir ļoti optimāls laiks, lai pilnībā sagatavotos cīņai. Tā kā viņš pirms tam visu laiku sevi turēja formā, viņam bija viegli ielēkt sagatavošanās posmā," skaidroja Zeps. "Savukārt taktiski pie cīņas pret Dortikosu bija daudz laika piestrādāt."

Latvieša treneris Dmitrijs Šiholajs piedomājis arī pie tā, lai sagatavotu Briedi neierastajiem apstākļiem. "Treneru korpuss ir par to domājis. Treniņu procesā mēģināts simulēt scenāriju, ka bokss notiek salīdzinošā klusumā. Skatītāji var mainīt spēles, dod emocijas. Līdzjutējs dzen uz priekšu un dod papildu enerģiju. Līdzjutēji maina sportu," norādīja Zeps.

Dzīve Minhenē būs sterila

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!