Foto: AP/Scanpix

Bokseris Mairis Briedis, izcīnot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu pirmajā smagajā kategorijā (līdz 90,7 kg), ir tikai ceļa sākumā līdz neapstrīdamā pasaules čempiona titulam, kas pēdējos gados nevienam bokserim nav bijis sasniedzams.

Briedis 1. aprīlī Dortmundē pieveica Vāciju pārstāvošo Marko Huku, izcīnot WBC pasaules čempiona jostu pirmajā smagajā svarā. Tāpat Briedis savā īpašumā ieguva arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas piederēja Hukam.


Profesionālajā boksā pasaulē ir dažādas pasaules čempiona versijas, bet WBC ir viena no četrām prestižākajām organizācijām – vēl arī Starptautiskā boksa federācija (IBF), Pasaules boksa asociācija (WBA) un Pasaules boksa organizācija (WBO). Lai gan bokss ir olimpiskais sporta veids, šīs organizācijas nav Starptautiskajā boksa asociācijā (AIBA), kas ir Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) biedre. Pagājušajā vasarā AIBA atļāva profesionālajiem bokseriem piedalīties olimpiskajās spēlēs, organizācijas nav bijušas diez ko atsaucīgas un profesionāļi nesteidz piedalīties Olimpiādē, tā vietā izvēloties ienesīgās komerccīņas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!