Foto: F64

Trīskārtējās Latvijas futbola čempionvienības "Riga FC" īpašnieks, Krievijas miljonārs Sergejs Lomakins iekļauts Latvijas "melnajā sarakstā". Krievijas miljonārs ilgāku laiku nav manīts valstī, bet tas, visticamāk, neatsauksies uz kluba nākotnes plāniem.

Lomakins ir otrais no Latvijas futbola klubu pašreizējiem īpašniekiem, kuram liegta iebraukšana mūsu valstī. Šovasar Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauts "Ventspils" īpašnieks Adlans Šišhanovs, kurš turpina vadīt klubu, atrodoties ārzemēs.

"Riga FC" ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins par "muļķībām" nosauca informāciju, ka Lomakins iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

"Nē, viņš nav iekļauts "melnajā sarakstā". Viņš ir Eiropas Savienības pilsonis un nevar būt šajā sarakstā. Viņam ir uzturēšanās atļauja. Tās runas ir kaut kāda apmelošana. Pat negribas komentēt tādas runas," portālam "Delfi" sacīja "Riga FC" ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins.

Proņins gan neslēpa, ka Lomakins nav bijis Latvijā jau kādu laiku kopš vasaras.

Uzticami avoti portālam "Delfi" apliecināja, ka Lomakinam nepatīkamus atzinumus par viņu sniegušas vismaz trīs drošības iestādes, līdz ar to lēmums nav balstīts tikai uz kādu vienu konkrētu notikumu, bet vairākām darbībām.

Visticamāk, Lomakina nonākšana nevēlamo personu sarakstā saistīta ar Kipras pilsonības zaudēšanas, jo abus notikumus šķir ne pārāk ilgs laika posms. Neoficiāla informācija liecina, ka Kipras pilsonības zaudēšana ir netieši pasteidzinājusi IeM lēmumu, bet drošības iestādes attiecīgās pārbaudes sākušas vēl pirms Kipras lēmuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!