Foto: Kadrs no video

Latvijas futbola klubs "Ventspils" pagājušo sestdien, 28. martā, aizvadījis pārbaudes spēli, lai gan koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmijas dēļ valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Latvijā 12. martā izsludināja ārkārtas situāciju, bet 13. martā Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK), Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija (LKSSA) un Izglītības un zinātnes ministrija kopīgi aicināja visas iesaistītās organizācijas atcelt jebkāda veida sporta pasākumus neatkarīgi no dalībnieku skaita.

Tomēr kurzemnieki atklāti ignorējuši Latvijas un valsts sporta organizāciju aicinājumus ievērot drošības pasākumus pandēmijas laikā. Portāla "Delfi" rīcībā esošajā video redzams, ka "Ventspils" rezerves laukumā pie Ventspils 2. pamatskolas notiek divu komandu spēle. Neoficiāli zināms, ka "Ventspils" pamatsastāvs ticies ar kluba otro jeb jauniešu komandu.

To, ka spēli bija plānots aizvadīt "pa kluso", apliecina fakts, ka futbolisti uz spēli bija ieradušies ar diviem autobusiem bez kluba simbolikas. Ikdienā "Ventspils" komanda pārvietojas ar autobusu, kas atpazīstams pēc kluba simbolikas.

Latvijas Futbola federācija (LFF) un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) asi nosoda šādu rīcību, tomēr savas kompetences ietvaros šobrīd abas organizācijas nevar sodīt Kurzemes klubu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!