Foto: Trek-Segafredo

Gadījumu, kad profesionālajā šosejas riteņbraukšanā sportists vienā komandā startē desmit gadu, ir ārkārtīgi rets gadījums. Šim slieksnim tuvojas latvietis Toms Skujiņš, kurš nupat ar ASV bāzēto UCI Pasaules tūres vienību "Trek-Segafredo" noslēdza jaunu līgumu, pēc kā beigām viņš šajā komandā būs nobraucis jau septiņus gadus. "Negribēju kaut ko mainīt mainīšanas pēc," nosaka Skujiņš. Interese pamēģināt ko citu viņam gan bijusi.

Šosejas riteņbraukšanā ierasta ir parādība, kad pat paši "spicākie" braucēji, kuri cīnās par uzvarām tādās elites sacensībās kā "Tour de France" vai "Giro d'Italia", maina komandas ik pēc diviem trim gadiem. Nemaz nerunājot par sportistiem, kuru sasniegumi negozējas ziņu virsrakstos regulāri. Komandas uzticība ir labs apliecinājums Skujiņa meistarībai un rezultātiem trasē. Vēl pirms diviem gadiem viņš izcīnīja otro vietu "Tour de France" posmā, tāpat latvietim pasaulē slavenākajā tūrē atsevišķos posmos izdevies sasniegt labāko desmitnieku

""Trek" komandā esmu izcīnījis savu vietu, jūtos komfortabli un šeit man ir pietiekami daudz atbildības, lai braukšana būtu interesanta, turklāt man šeit gana daudz uzticas. Manī arī ieklausās un ļauj manas vēlmes pielāgot kalendāram. Ja nu man vajag brīvu vai vajag aizbraukt uz drauga kāzām – to vienmēr varu sarunāt," iemeslus, kāpēc izvēlējies palikt "Trek-Segafredo" komandā, min Skujiņš. 

Runāja ar citām komandām


Līgumam tuvojoties beigām, Skujiņš šī gada pirmajā daļā publiski arī neslēpa, ka ir atvērts jaunām iespējām un attiecīga piedāvājuma gadījumā būtu gatavs karjeru turpināt kur citur.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!