Mēs jau no bērna kājas mēdzam lielīties, kuram ir labākas spēļmantiņas, – vai tās būtu patiešām mantiņas bērnudārzā vai zem Ziemassvētku eglītes, vai tas būtu "krutāks" telefons vai labāka un lielāka privātmāja. Lielākos apmēros lielīšanās allaž skar lielvalstis – vai tā būtu kāda kosmosa izpētes programma, bruņošanās vai sports.

KHL daudzi klubi ir ambiciozi, tajos tiek iepludinātas milzīgas naudas summas, lai tikai tiktu pie pirmā kosmonauta vārdā nosauktā Gagarina kausa. Viens no tādiem ir zvaigžņotais Sankpēterburgas SKA, kas vienmēr centies pulcināt Krievijas hokeja vadošos spēlētājus un speciālistus. Tagad SKA ir spēris soli vēl tuvākā šajā lielīšanās cīņā – pilsētā top "kosmiska" hokeja superarēna, kura kļūs par 2023. gada pasaules čempionāta galveno arēnu. Starp citu, kosmosa tēma SKA jaunajai arēnai arī ir tuva – tā atradīsies uz Gagarina prospekta, otrā puse ir Kosmonautu prospekts, bet netālu atrodas Gagarina parks.

"SKA Arena" būs pasaulē lielākā slēgtā hokeja halle, kur, kā jau jebkura multifuncionālā halle, spēs rīkot jebkuru lielu notikumu – vai tas būtu pasaules mūzikas zvaigznes koncerts, vai pasaules vadošie sporta pasākumi.

Kosmosa tēma būs ietverta sporta tehniskajā zonā – ģērbtuvēs. Būs arī īpaša VIP ģērbtuve, kas domāta augstākā ranga viesiem. Ņemot vērā, ka skicēs VIP ģērbtuvēs ir hokeja krekli ar Nakts hokeja līgas (NHL) simboliku, tad viegli uzminēt, kas domāts ar "īpašajiem VIP klientiem" – šīs līgas patrons ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš šīs NHL Zvaigžņu spēlēs parasti pamanās izcelties ar daudziem vārtu guvumiem. Protams, neviens no pretiniekiem šajās spēlēs nespēj iebilst Putina centieniem gūt vārtus....

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!