Foto: LETA
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejā darbu turpina vien desmit no 22 locekļiem, turklāt organizācijas prezidentam Žoržam Tikmeram noteikta darbnespēja.

Sākoties LOK skandālam saistībā ar aizdomām par interešu konfliktu un neētisku rīcību, sportu pārraugošā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pauda viedokli, ka LOK izpildkomitejas locekļi būtu jāiekļauj amatpersonu sarakstā. Valsts ieņēmumu dienests (VID) 12. aprīļa vēstulē ministrijai paudis viedokli, ka LOK prezidenta, ģenerālsekretāra un izpildkomitejas locekļu ieņemamie amati ir uzskatāmi par valsts amatpersonas amatiem atbilstoši likumam "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā". Tāpēc ministrija iesniedza grozījumus valsts amatpersonu sarakstā par LOK prezidentu un ģenerālsekretāru, kā arī izpildkomitejas locekļiem, kuri savu darbību LOK nav apturējuši vai informācijas nosūtīšanas brīdī nav šo amatu atstājuši.

5. maijā risinājās LOK izpildkomitejas sēde, kurā skatīja jautājumus arī par Ģenerālās asamblejas darba kārtību. Kā ziņots, Ģenerālajā asamblejā pieteikti papildus darba kārtības jautājumi, starp kuriem ir arī neuzticības izteikšana LOK prezidentam Žoržam Tikmeram un ģenerālsekretāram Kārlim Lejniekam.

Portāla "Delfi" rīcībā esošais šīs sēdes protokols liecina, ka LOK izpildkomitejā darbu turpina tikai desmit no 22 locekļiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!