Foto: Kiekko-Espoo

Pērnvasar Latvijas čempione hokejā "Zemgale"/LLU spēra soli nezināmajā un pievienojās Somijas otrās spēcīgākās līgas dalībniecēm, šajā turnīrā kļūstot par vienīgo ārzemju komandu. Lai gan sezonas laikā nācās noslīdēt pat līdz pēdējai vietai, noslēdzošajos mēnešos bija vērojams uzlabojums. "Bijām komanda, pret kuru grūti spēlēt," akcentē kluba direktors Aivars Zeltiņš, kurš piebilst – Jelgavas vienības spēlētājus braukuši lūkoties skauti pat no Nacionālās hokeja līgas (NHL).


Salīdzinot ar Latvijas čempionātu, hokejs "Mestis" līgā ir dinamiskāks un ātrāks, spēlētājiem apdomāt savus gājienus laukumā ir mazāk laika. "Ja Latvijā ir tā pussekunde pacelt galvu un paskatīties, kur ir vārtsargs un kur jāmet ripa, tad "Mestis" līgā ir jāmet ar nodurtu galvu, balstoties uz saviem instinktiem."

Sezonas laikā bija arī graujoši zaudējumi, piemēram, 1:7 un 0:9 pret vienu no līderēm "RoKi", taču kopumā 15 mačos tika piedzīvotas neveiksmes tikai ar vienu vārtu pārsvaru. Nedaudz vairāk veiksmes un "Zemgale"/LLU, iespējams, jau savā pirmajā sezonā būtu iesaistījusies cīņā par vietu "Mestis" līgas "play-off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!