Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Daniela Vismane lēnām sāk apbružāties Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūrē, tomēr lielu prieku par šosezon sperto soli uz priekšu neizrāda un ar nosvērtību turpina doties uz savu mērķi – ne tikai sasniegt augstāko līmeni, bet tajā arī palikt uz ilgāku laiku.

Vismane šajā sezonā kā spilgtus notikumus minēja dalību Vimbldonas čempionāta kvalifikācijā, kā arī pirmo uzvaru pār WTA ranga "Top 100" tenisisti, Monpeljē turnīrā pieveicot Varvaru Gračovu (WTA 69.). Lielāko daļu sezonas latviete pavadīja ITF tūrēs augstvērtīgākajos turnīros, kas, lai arī ir līmeni zemāk par WTA tūri, joprojām ļauj progresēt un gatavoties nākamajam pakāpienam.

Kā tu pati jūties, spēlējot WTA līmenī?

Es zinu, ka ir tās lietas, kuras man jāuzlabo. Tā ir cita organizācija, cita struktūra. Tas ir augstākais līmenis tenisā.

Kādi bija tavi pirmie iespaidi, startējot Vimbldonas turnīrā?

Man tur nebija nekāda "wow", jo es tur biju junioru konkurencē. Tomēr junioros biju "Top 20". Biju arī "Australian Open" ceturtdaļfinālā, tāpēc to "Grand Slam" garšu biju izjutusi. Jau piedzīvoju lielo cilvēku skaitu, uzmanību, visādas blakus darīšanas, dažādos kortus, treniņus. Tā ka man bija šī pieredze, nebija nekā tāda, ko es nezinātu.

Vai Vimbldonas turnīra kvalifikācijā pārvarētā pirmā kārta pašai bija pārsteigums?

Tas jau ir pozitīvs rādītājs, ka pārvarēta pirmā kārta. Šoreiz tas vairs nebija junioru turnīrs, tas nebija arī parasts turnīrs. Tas tomēr ir "Grand Slam", viens no četriem labākajiem turnīriem. Man šī uzvara nebija pārsteigums, jo uz to gāju, bet tas bija liels gandarījums. Protams, ir gadījumi, kad pirmajā reizē spēlē pamatturnīrā un izcīna uzvaras.

Teniss ir ļoti sarežģīts ceļošanas ziņā. Gada laikā nākas ceļot no valsts uz valsti, no kontinenta uz kontinentu. Vai šis aspekts palicis nenovērtēts, domājot par spēlētāju sniegumu?

Jā, es sāku ar Eiropu, pēc tam biju Dienvidamerikā, pirmo reizi biju Āzijā. Daudz tiek braukāts. Tas viss tiek loģiski izplānots. Ar tiem WTA turnīriem ir tā: kamēr neesi labāko 250 tenisistu pulkā, tikmēr nevar skaidri garantēt, ka būsi tajā kvalifikācijā. Ar manu reitingu ir tā, ka 70/30 būšu kvalifikācijā, taču to es uzzināšu pēdējā brīdī. Tāpēc nav tik viegli to ieplānot.

Plānojot turnīru grafiku, mēs skatāmies, kā būtu labāk gan izmaksu ziņā, gan spēles līmeņa ziņā.

Vai WTA rangs ir objektīvs? Un vai šobrīd arī pati jūties kā "Top 300" tenisiste pasaulē?

Kā saka – skaitļi nemelo. Jā, es domāju, tā šobrīd arī ir. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!