Latvijas futbola izlase ir paveikusi lielāko darbu, tomēr darbs ir jāizdara līdz galam jeb valstsvienības gadījumā ir jāpārkāpj "suņa astei" un tad jau UEFA Nāciju līgas C līga būs mums rokā – tā domā daudzi līdzjutēji, veroties UEFA Nāciju līgas D grupas pirmās grupas kopvērtējumā. Izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs ir piesardzīgs un neskatās uz tabulu, jo pašiem laukumā ir sevi jāapliecina.

UEFA izveidotajam turnīram (Nāciju līgai) šī ir trešā sezona, Latvijai pirmie divi piegājieni, maigi izsakoties, nebija spoži. Miksu Pātelainena gājiens ar Latvijas izlasi UEFA Nāciju līgas debijā beidzās bez uzvarētām spēlēm cīņā pret Gruziju, Kazahstānu un Andoru. Kazakeviča debijā piecās spēlēs pret Andoru, Fēru salām un Maltu neizdevās gūt kaut vienu uzvaru, bet pēdējā spēlē ar 5:0 sagrauta Andora, lai gan tobrīd mačam nebija nekādas nozīmes. Trešā vieta četru komandu konkurencē un pelnīta palikšana D līgā.

Trešais piegājiens pagaidām ir veiksmīgs. Kas mainījies? Pretēji kritiķiem (arī man), Kazakevičs izlasē ņēma labākos futbolistus, kas iederas viņa izlases redzējumā. Un spēles stilā. Kā savulaik basketbola izlasi sāka veidot Ainars Bagatskis. Sastāvs nostabilizējies ne tikai laukumā, bet arī uz soliņa treneru korpusā. Tas nav mazsvarīgi. Katrs zina savu vietu šajā "puzlē", ko sauc par Latvijas izlasi. Un modelis darbojas šobrīd tikpat nevainīgi, kā Lihtenšteinai blakus esošās Šveices pulksteņi.

Latvijai šī būs ceturtā viesošanās Lihtenšteinā. 2004. gada rudenī pēc "Euro 2004" Latvija uzvarēja viesos ar 3:1. Pēc tam sekoja 0:1 2007. gadā un 1:1 2013. gadā. Sāpīgajā zaudējumā 2007. gadā ierindā bija Marians Pahars un Māris Smrinovs, kuri šobrīd ir izlases treneru štābā. Bet Lihtenšteinas izlasē visas 90 minūtes toreiz nospēlēja Martins Štoklasa, kurš tagad vada valstsvienību. Laiks revanšēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!