Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Pēc teju divām nedēļām noslēgsies biatlonista Andreja Rastorgujeva 18 mēnešu diskvalifikācija un viņš varēs atgriezties sacensībās. Trenēties profesionālajās sporta bāzēs, tostarp kopā ar Latvijas komandu, alūksnietis drīkst jau tagad, taču atteicies. Visu šo laiku – kopš pagājušā gada pavasara – Rastorgujevs uzturējis sevi formā, un, iespējams, viņa skatiens vērsts uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm. Tobrīd viņam būs jau gandrīz 38 gadi.

Rastorgujevs pēdējos mēnešos izvairījies no komunikācijas ar medijiem, kaut gan vēl ap gadu miju un Pekinas olimpisko spēļu laikā bija gana viegli sasniedzams un nekautrējās izklāstīt savu versiju par notikušo. Viens gan ir skaidrs – visu diskvalifikācijas laiku viņš aktīvi trenējās. Ziemā bija pie draugiem Itālijā un Norvēģijā, kur slēpoja kalnos un uzturēja sevi formā, bet šovasar sportoja dzimtajā Alūksnē, kur ir biatlona slēpošanas bāze. Diskvalifikācijas noslēdzošajos divos mēnešos Andrejam antidopinga noteikumi jau ļauj izmantot profesionālas treniņbāzes un treniņos pievienoties komandām, taču no iespējas pievienoties Latvijas biatlonistiem viņš esot atteicies, atklāj jaunais Latvijas Biatlona federācijas prezidents Kaspars Sakniņš.

Diskvalifikācijas beigas nozīmē, ka Rastorgujevs biatlona apritē var atgriezties līdz ar jaunā olimpiskā cikla sākumu. "Vai startēs sacensībās, to Andrejs pagaidām neatklāj," nosaka Sakniņš. "Ja nav kāds striktāks lēmums – cerams, ka tāda nebūs, tad septembra vidū jābeidzas diskvalifikācijai. Piedāvājām Rastorgujevam strādāt kopā ar Latvijas komandu, taču pagaidām viņš vēl domā. Nezinu, varbūt viņam būs sava komanda." Sakniņš izsaka varbūtību, ka Rastorgujevs septembra un oktobra mijā varētu piedalīties Latvijas čempionāta posmā vasaras biatlonā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!