Foto: AFP/Scanpix

Reizēm kvantitāte tik tiešām pāriet kvalitātē: Krievijas varas pārstāvju vārdi un darbi sasniedz tādu absurda pakāpi, ka gan valsts, gan sabiedrība pāriet "jaunas kvalitātes" stāvoklī. Kas līdzīgs notika, tuvojoties Lielajam teroram, kā arī pirmskara gados, kad Staļins iekrita paranoiskā stāvoklī, bet līdz ar viņu tajā nonāca visa valsts. Tiesa gan, tiklīdz tirāna vairs nebija, pēkšņi gluži vai zibens ātrumā visi sāka atgriezties pie saprāta. Pat ārsti-slepkavas vairs par tādiem netika uzskatīti.

Vjačeslavs Volodins, priekšsēdētājs tam, ko Krievijā tēlaini dēvē par parlamentu, verbālajā frontē apsteidzis bijušo prezidentu Dmitriju Medvedevu. Viņš piedraudējis ASV ar Aļaskas atgriešanu Krievijai, šajā sakarā kaut kur Sibīrijā (Krasnojarskā - red.) parādījās milzu reklāmas plakāts "Aļaska ir mūsu" – mūsdienu Krievijā prātu nezaudē pa vienam, neprāts izplatās infekcijas ātrumā. Bet vēlāk, svinot Ģimenes, mīlestības un uzticības dienu, spīkers izteica priekšlikumu aizliegt netradicionālo vērtību propagandu, norādot pagaidām tikai uz viendzimuma laulībām.

Iniciatīvu konkursā izcēlies senators Andrejs Klišass, viens no galvenajiem autoritārās likumdošanas, tostarp Krievijas konstitūcijas iznīcināšanas, autoriem un izpildītājiem. Viņš atbalstīja tā dēvētās Nacionālās pretkorupcijas komitejas iniciatīvu atjaunot Kriminālkodeksa pantu "Valsts noziegumi", kas kļuva par vairāk nekā skaidru norādi, kurp tieši virzās Putina Krievija. Tā virzās pie totāla staļinisma. "Valsts noziegumi" bija viens no 58. panta apakšpunktiem Staļina Kriminālkodeksā, kas vēlāk, Hruščova laikā, kļuva par atsevišķu pantu. Jeļcina laikā šis pants pazuda kā neatbilstošs reālijām – ekonomiskajām un tiesību. Tā kā Putina režīms virzās pa involūcijas un arhaisma ceļu, atgriežas arī šāda veida idejas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!