Foto: Publicitātes foto
Dažreiz aktuāli notikumi un sabiedrības kaislības trāpa "pašu mājām". Pareizāk sakot, trāpa tieši personīgi, jo tādas lietas kā augošās pārtikas un elektrības cenas, nodokļi un iespēja tikt pie valsts apmaksātas veselības aprūpes pirms bērēm vienā ziņā skar visu Latvijas iedzīvotāju mājas.

Mans jaunākais dēls ir pazīstams, Latvijā audzis un Ņujorkā elitārā filmu skolā izglītots filmu režisors un producents – Matīss Kaža. Viņa jaunākā spēlfilma "Neona pavasaris" izpelnījās "Lielo Kristapu" – par labāko aktrisi tika atzīta Marija Luīze Meļķe, kas kopā ar Matīsu bija arī filmas scenārija līdzautore.

Filmas pirmizrāde pērnruden un rādīšana pa visu Latviju lielā mērā pagāja bez skaļiem tračiem un satraukumiem, lai gan filmai bija spēcīgs vēstījums par mūsdienu jauniešiem, par ģimeņu iziršanu, par pieaugšanu, par aizliegtām, bieži bīstamām baudvielām un par savas seksuālās identitātes meklēšanu. Tas viss uz skaļas pagrīdes tehnomūzikas un deju ballīšu jeb reivu fona, kurus, cik zinu, Matīss apmeklēja Rīgā un ārzemēs, gūstot iedvesmu filmas sižetam.

Pēc pirmizrādes Rīgā sabiedrība netrakoja

Pārsteidzoši, ka par filmas epizodēm, kur divas meitenes – Meļķes tēls Laine un Grētas Trusiņas Gunda – iemīlas un maigojas, pēc pirmizrādes Latvijā pērn nesākās kaislības. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!