Pēc gada – 2022. gada 1. oktobrī notiks 14. Saeimas vēlēšanas. Ievadot priekšvēlēšanu gadu "Delfi TV ar Jāni Domburu" piedāvā diskusiju "Gads līdz vēlēšanām: kas Saeimā izdarīts, kas vēl jāpaveic?", kurā piedalīsies 13. Saeimas frakciju deputāti un parlamentā pārstāvēto partiju politiķi.

Nacionālo apvienību pārstāvēs deputāte un Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone, bet valdības vadītāja Krišjāņa Kariņa pārstāvēto "Jauno Vienotību" - Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Judins. Savukārt "Attīstībai/Par!" viedokli – Saeimas deputāts un Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins. Jaunās konservatīvās frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs dalībai diskusijā deleģēja labklājības ministru Gati Eglīti, kā iemeslu minot to, ka Saeimas frakcijas deputātiem jāpiedalās iepriekš plānotā pasākumā ārpus Rīgas. Eglītis Jauno konservatīvo Saeimas frakcijā darbojās līdz šā jūnijam, kad nolika mandātu uz ministra pienākumu pildīšanas laiku.

Parlamenta lielāko opozīcijas frakciju – sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa" diskusijā pārstāvēs deputāts Ivars Zariņš. Opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības viedokli par 13. Saeimas pilnvaru laikā paveikto un vēl darāmo paudīs Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis. Frakciju "Neatkarīgie", kurā šobrīd darbojas seši no KPV LV saraksta 13. Saeimā ievēlētie deputāti pārstāvēs Aldis Gobzems, kurš septembra vidū tika ievēlēts par frakcijas priekšsēdētāju.

Jāpiebilst, ka 13. Saeimā ir īpaši daudz pie frakcijām nepiederošu deputātu – deviņpadsmit. Vienīgā frakcija, no kuras šo teju trīs gadu laikā nav izstājies neviens no ievēlētajiem deputātiem ir "Jaunā Vienotība".

Savus jautājumus diskusijas dalībniekiem varat iesūtīt šā raksta komentāros, Facebook vai rakstot uz janis.domburs@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!