Pirmdien, 10. augustā, "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" uz Jāņa Dombura jautājumiem atbildēja saraksta "Jaunā Saskaņa" deleģētie pārstāvji. Pēc tiešraides raidījums ir pieejams ierakstā.

"Jaunā Saskaņa" Rīgas domes vēlēšanām bija pieteikusi 63 kandidātus, taču Rīgas vēlēšanu komisija no saraksta svītroja sešus. Tādējādi ārkārtas vēlēšanās "Jaunā Saskaņa" startē ar 57 kandidātiem.

Ar pirmo numuru šajā sarakstā kandidē Tatjana Kargina, savukārt "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā "Jauno Saskaņu" pārstāvēja Marika Žuravļova un Jānis Kuzins, kā arī Viktors Urvačovs.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par "Jaunās Saskaņas" sarakstu pauduši 3,4% respondentu. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29. augustā.

Piedāvājam noskatīties intervijas spilgtākās epizodes

“Jaunās saskaņas” kandidāti skaidroja iemeslus, kādēļ uz interviju nav ieradusies sarakstā ar pirmo numuru pieteiktā Tatjana Kargina, kam starts Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir debija uz politiskās skatuves – .

Kuzins, kurš ir “Jaunās saskaņas” valdes loceklis, atklāja savu attieksmi pret partiju “Saskaņa”, kura varas grožus Rīgā turēja desmit gadu garumā – .

“Jaunās saskaņas” pārstāvji arī izklāstīja savu versiju par attiecībām ar Rīcības partiju, ar kuras līderiem Ruslanu Pankratovu un Eināru Graudiņu viņi savulaik bija vienā sarakstā – .

Uz Rīgas domes deputāta krēslu pretendējošā Marika Žuravļova apgalvoja, ka plašsaziņas līdzekļos lasāmās ziņas par nepieņemamiem apstākļiem viņas vadītās biedrības pārvaldītajā sociālās aprūpes centrā ir kādas nelabvēles pasūtījums – .

Jānis Kuzins un Viktors Urvačovs centās pierādīt, ka Valsts drošības dienests nepareizi interpretējis viņu aktivitātes krievvalodīgo jauniešu konsolidēšanā – 12: 11.

Kandidāti mēģināja izskaidrot, kas domāts ar viņu priekšvēlēšanu programmā pausto, ka tuvojas jauna pasaules kārtība – .

Jānis Kuzins arī neslēpa, ka naudu priekšvēlēšanu solījumu izpildei “Jaunā saskaņa” iecerējusi iegūt, pārtraucot maksājumus pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!