Pēc šonedēļ notikušās sarunas ar Valsts prezidentu Egilu Levitu valdību veidojošo partiju politiķi paziņojuši, ka tomēr nevirzīs apstiprināšanai Saeimā Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumus, kas definētu epidemioloģiski drošus pakalpojumus un darba devējiem piešķirtu tiesības pieprasīt, lai viņu darbiniekiem būtu Covid-19 sertifikāti.

Pēc nedēļas sākumā notikušās sarunas ar parlamenta frakciju vadītājiem Valsts prezidents izplatīja paziņojumu, kurā nosauc deviņus principus, uz kuriem būtu jābalsta Covid-19 apkarošanas un vakcinācijas politika. Kā pirmais princips šajā paziņojumā minēts, ka vakcinācijai jābūt brīvprātīgai. Tāpat tajā minēts, ka Covid-19 apkarošanā priekšroka dodama decentralizētai lēmumu pieņemšanas stratēģijai, bet darba devēju tiesības atlaist darbiniekus, kas nav vakcinējušies nav attiecināmas uz visiem darbiniekiem.

Piektdien, 3. septembrī 10.00 "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā "'Kā politiķiem lemt par Covid-19 pārvaldību un vakcināciju?' Saeimas lielāko frakciju pārstāvji diskutēs par to, kas turpināms un kas maināms līdzšinējā Covid-19 apkarošanas un vakcinācijas politikā

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pārstāvēto "Jauno Vienotību" diskusijā pārstāvēs Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, Jauno konservatīvo frakciju - tās vadītājs Juris Jurašs , "Attīstībai/Par!" - Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce, bet Nacionālo Apvienību – deputāts Ritvars Jansons.

Saeimas opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības viedokli paudīs deputāts Edgars Tavars, bet "Saskaņu" pārstāvēs deputāte Regīna Ločmele.

Pēc tiešraides diskusiju varēs noskatīties ierakstā.

Savus jautājumus dalībniekiem varat iesūtīt šā raksta komentāros, Facebook vai rakstot uz janis.domburs@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!