"Delfi TV ar Jāni Domburu" var skatīties interviju ar veselības ministru Danielu Pavļutu (A/P). Jānis Domburs ministru iztaujās par cīņu ar Covid-19, vakcinācijas kampaņu, kā arī par ar pandēmiju nesaistītām veselības jomas aktualitātēm un notikumiem viņa vadītajā partiju apvienībā "Attīstībai/Par!".

Pavļuts par veselības ministru kļuva 2021. gada 7. janvārī, pēc tam kad premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) saistībā ar kavēšanos ar vakcīnu iepirkumiem izteica neuzticību viņa priekštecei Ilzei Viņķelei. Abi politiķi pārstāv partiju apvienībā "Attīstībai/Par!" ietilpstošo partiju "Kustība "Par!"", kas sevi definē kā sociāli liberālu proeiropeisku politisko spēku. Pavļuts ir "Par!" vadītājs un apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs.

Pavļuts savulaik jau ir strādājis Ministru kabinetā - 2011. gadā viņš ieņēma ekonomikas ministra amatu Valda Dombrovska (JV) valdībā. Ministra amatu Pavļuts zaudēja 2013.gada decembrī, Dombrovskim pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpjoties no premjera amata.

2014.gadā Pavļuts kļuva par Reformu partija biedru, bet vēlāk - par tās valdes locekli. Savukārt 2017.gadā bijis viens no politiskās partijas "Kustība "Par"" dibinātājiem.

Pavļuts 2007.gadā absolvējis Hārvarda universitātes Kenedija Valdības skolu, saņemot sabiedrības vadības maģistra grādu ar specializāciju vadībā. No 2003. līdz 2006.gadam Pavļuts ir bijis Kultūras ministrijas Valsts sekretārs, bet 2008.-2010.gadā bijis Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis un stratēģijas direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!