Ministru kabinets, kuru valdītu "KPV LV" partijas premjerministra amata kandidāts Aldis Gobzems, vairs nav iespējams, pārliecināti ir vairāki politiskie spēki, kuri pēdējās nedēļās piedalījušies valdības sarunās. Neīstenojama politiķiem šķiet arī Gobzema iecere par "profesionāļu valdību", kura tiek vērtēta, kā slikta scenārija mēģinājums ievilkt valdībā partiju "Saskaņa", vai arī tiek "nokristīts" par plānu "Š" jeb bijušā politiķa un tagadējā uzņēmēja"Aināra Šlesera Ministru kabinetu".

"Delfi" jau ziņoja, ka piektdien izjuka arī Valsts prezidenta nominētā Gobzema līdz šim vadītās valdības veidošanas sarunas. Balsojumam viņš parlamentā tagad virzīšot "profesionāļu valdību". Īsi pēc šiem notikumiem "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā pie viena galda sēdās valdības sarunās iesaistīto partiju pārstāvji: Ralfs Nemiro ("KPV LV"), Jānis Bordāns (JKP), Juris Pūce (AP), Roberts Zīle (NA), Edgars Tavars (ZZS) un Raimonds Čudars (JV).

Politiķi sarunā bija skeptiski par Gobzema vadīto sarunu turpināšanu, neskopojoties ar kritiku un dzēlīgiem aizrādījumiem. Zīle līdzšinējās sarunas un piektdienas rīta Gobzema paziņojumu nodevēja par mazbudžeta seriāla scenāriju un mēģinājumu ielaist "Saskaņu" valdībā. Par neprātu viņš nodēvēja Gobzema ieceri par ministriju samazināšanu situācijā, kad ir jāgatavojas jaunajam ES budžetam. Pūce bija vēl tiešāks: "Šis ir plāns "Š". Gobzems ir Aināra Šlesera projekts. To mēs jau teicām pirms vēlēšanām." Viņš arī aicināja "KPV LV" biedriem attapties un beigt "Šlesera marionetēm jūs vilkt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!