Apritējis jau gandrīz mēnesis kopš konkursa komisija par piemērotāko kandidāti uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja amatu atzina bankas "Citadele" valdes locekli Santu Purgaili. Ceturtdien, 17. oktobrī, pulksten 14 Purgaile viesojās "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē, kur atbildēja par iecerēm banku uzrauga amatā un līdzšinējo pieredzi, ieņemot vadošus amatus bankās. Pēc tiešraides raidījums skatāms ierakstā.

Purgailes apstiprināšana banku uzrauga amatā ir aizkavējusies – vispirms valdībai nācās atlikt galīgā lēmuma pieņemšanu par Purgailes virzīšanu apstiprināšanai Saeimā, jo pret kandidāti iebilda "Attīstībai"/PAR un Nacionālās Apvienības politiķi.

Pēc tam, kad valdībai tomēr izdevās vienoties par atbalstu konkursā izraudzītajai kandidātei, vēlmi tikties ar Purgaili izteica visi Saeimā pārstāvētie politiskie spēki, kā arī neatkarīgie deputāti. Daļa no frakcijām šonedēļ ar Purgaili tikās jau atkārtoti. Saeimā lemt par jaunās FKTK vadītājas apstiprināšanu plānots nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!