Par pērnā gada labāko pašmāju mūzikas albumu "Zelta mikrofona" žūrija atzinusi grupas "Instrumenti" ierakstu "Atkala". Tas uzvarējis arī kategorijā "Labākais popmūzikas albums". Mūziķi nule kā laiduši klajā arī jaunu video un izziņojuši vērienīgu vasaras noslēguma koncertu Daugavas stadionā. Par jau padarīto un vēl tikai gaidāmo otrdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā atbildēja grupas "Instrumenti" pārstāvji Jānis Šipkēvics, Reinis Sējāns un Gatis Zaķis.

Grupa "Instrumenti" šogad bija nomināciju līdere – kopumā uz balvu pretendējot sešās kategorijās. Albums "Atkala" pie "Zelta mikrofoniem" tika divās kategorijās – "Labākais popmūzikas albums" un "Gada albums". "Atkala" iznāca pašā 2017. gada nogalē un tika novērtēts kā pārdomātākais un līdz šim kvalitatīvākais grupas albums. Popularizējot albumu, 2018. gada vasarā "Instrumenti" sniedza divus koncertus Siguldas pilsdrupu estrādē, bet 2019. gada augustā ieplānots liels koncerts stadionā "Daugava".

Koncertu Daugavas stadionā "Instrumenti" sola kā vērienīgāko koncertu grupas pastāvēšanas vēsturē. "Doma par tik vērienīgu šovu mūs urda jau kopš pagājušā gada sākuma, kad vēl gatavojāmies Siguldas koncertiem, jo jau toreiz zinājām, ka "Atkala" ir tikai pirmais cēliens "Instrumenti" stāstā. Otrais cēliens - albums "Cilvēks" ar savu enerģijas blīvumu burtiski pieprasa vēl lielāku plašumu, lai jaudai būtu, kur ieskrieties. Šis noteikti ir lielākais izaicinājums grupas "Instrumenti" vēsturē, bet mēs tam jūtamies gatavāki kā jebkad," komentē grupas mūziķis Reinis Sējāns.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!