Jūnijā savu pēdējo spēli Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvā aizvadīja ilggadējā komandas kapteine Gunta Baško – valstsvienības sastāvā nospēlēto spēļu rekordiste. Tagad viņa kļuvusi par valstsvienības ģenerālmenedžeri. Baško tiešraidē "Delfi TV ar Jāni Domburu" atskatīsies uz izlases sniegumu aizvadītajā čempionātā un atbildēs uz jautājumiem par sieviešu basketbola pagātni un nākotni Latvijā. Pēc tiešraides saruna skatāma ierakstā.

Profesionālās karjeras laikā Gunta Baško spēlējusi ne tikai Latvijā, bet arī Izraēlā, Francijā, Spānijā, Polijā, Itālijā, Krievijā. Pēc Latvijas sieviešu basketbola izlases ne īpaši veiksmīgā starta šā gada Eiropas čempionātā viņai uzdots apzināt pretendentus uz izlases galvenā trenera amatu.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā Gunta Baško debitēja 1996. gada 1. maijā, bet pēdējo spēli izlases sastāvā aizvadīja šā gada 7. jūnijā. Latvijas izlases sastāvā viņa spēlējusi septiņos Eiropas čempionātos, 2008. gada Olimpiskajās spēlēs Pekinā un 2018. gada Pasaules kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!