Ceturtdien, 22. novembrī, pulksten 13, "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā viesojās Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis (1993—1999). Aizritējis jau pusotrs mēnesis, kopš tika ievēlēta 13. Saeima. Nule kā sadalīti krēsli parlamentā, taču ar jaunās valdības izveidi tik raiti vis nesokas. Pirmā ministru prezidenta amata kandidāta centieni izveidot valdību ir cietuši neveiksmi, nākamais kandidāts vēl nav nosaukts. Kā uz šā brīža politisko situāciju valstī skatās cilvēks, kurš savulaik pats ne reizi vien stāvējis klāt šiem procesiem, kādā valstī dzīvojam šodien un kādu nākotni sagaidām? Pēc tiešraides saruna skatāma ierakstā.

Guntis Ulmanis ir pirmais Latvijas prezidents pēc neatkarības atjaunošanas, viņš valsts vadītāja amatā atradās no 1993. līdz 1999. gadam. Par nozīmīgākajiem Ulmaņa prezidentūras panākumiem min noslēgto Latvijas-Krievijas līgumu par Krievijas armijas izvešanu no Latvijas un pilsonības likuma pieņemšanu.

Zīmīgi, ka šā gada vēlēšanu diskusijās un komentāros, raksturojot jaunievēlēto 13. Saeimu un tās koalīcijas veidošanas sarunas, eksperti kā vienu no salīdzinošiem piemēriem vairākkārt pieminējuši tieši Ulmaņa prezidentūras laikā notikušo 1995. gada 6. Saeimas koalīcijas tapšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!