Jaunā mācību gada priekšvakarā "Delfi TV ar Jāni Domburu" izvaicāja izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP). Viņas uzstājība bija par iemeslu, kādēļ, neraugoties uz visai atšķirīgiem juristu vērtējumiem par maija beigās un jūnija sākumā notikušās Latvijas Universitātes Satversmes sapulces pieņemtā lēmuma leģitimitāti, valdība šonedēļ nolēma neapstiprināt Indriķi Muižnieku Latvijas Universitātes rektora amatā.

Tagad abi universitātes prorektori ir devušies ilgos atvaļinājumos, bet administrācijas vadītājs Ansis Grantiņš ir iesniedzis atlūgumu. Muižnieks sev nelabvēlīgo valdības lēmumu ir apstrīdējis tiesā un tuvākajā laikā lūgs tiesu lemt arī par pagaidu noregulējumu, proti, aizliegt Latvijas Universitātei rīkot jaunas rektora vēlēšanas.

Savukārt pašvaldību dusmas Šuplinska izpelnījusies ar ierosinājumu jau no nākamā gada 1. janvāra sākumskolas brīvpusdienu apmaksāšanu uzticēt vietvarām. Kopumā Izglītības un zinātnes ministrija nākamā gada valsts budžetā papildus pieprasījusi 128 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!