Ceturtdien 23. septembrī pulksten 14 "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē atbildes par pirmajā gadā Rīgas mēra amatā izdarīto sniegs Mārtiņš Staķis (A/P). Staķis Rīgas mēra amatā tika ievēlēts 2020. gada 2. oktobrī.

Rīgas domes iepriekšējo sasaukumu plosīja dažādas nesaskaņas un skandāli, kā rezultātā tas tika atlaists un pašreizējie deputāti ievēlēti ārkārtas vēlēšanās 2020. gada augustā. Šis domes deputātu sasaukums strādās līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām 2025. gadā.

Staķis, kurš pārstāv partiju "Kustība "Par!"" bija apvienotā "Attīstībai/Par!, "PROGRESĪVIE"" saraksta līderis. Saraksts vēlēšanās uzvarēja iegūstot 18 no 60 deputātu mandātiem, un izveidoja koalīciju ar Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu Apvienības apvienotā saraksta deputātiem, kā arī "Jaunās Vienotības" un "Jaunās konservatīvās partijas" politiķiem. Staķi mēra amatā ievēlēja pirmajā jaunā domes sasaukuma sēdē ar 46 balsīm par un 11 pret. Opozīcijā palika Latvijas Krievu savienība kā arī līdzšinējie domē valdošie politiskie spēki "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai!".

Pirms ievēlēšanas Rīgas domē Staķis bija Saeimas deputāts, Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs, bet pirms ievēlēšanas Saeimā viņš nodarbojās ar uzņēmējdarbību.

Savus jautājumus varat iesūtīt šā raksta komentāros, Facebook vai rakstot uz e-pastu janis.domburs@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!