Atsevišķi Saeimas opozīcijā esošie partijas "KPV LV" deputāti, kā arī pie frakcijām nepiederošais Aldis Gobzems (izslēgts no "KPV LV") pagājušonedēļ Valsts prezidenta amatam oficiāli nominēja citu "KPV LV" iekšējo opozicionāru, Saeimas deputātu Didzi Šmitu. Trešdien "DELFI TV ar Jāni Domburu" studijā tiešraidē Šmits izklāstīja savus vīziju, ko vēlas sasniegt Valsts prezidenta amatā, kā arī atbildēja uz jautājumiem par līdz šim izdarīto.

Šmits dzimis 1975. gadā. Studējis Latvijas Universitātē un Parīzes Dienvidu universitātē, iegūstot maģistra grādu starptautiskajās attiecībās. No 2000. līdz 2003. gadam strādājis Latvijas Ārlietu ministrijā, bet vēlāk darbojies dažādās ar zivsaimniecību un pārtikas rūpniecību saistītās organizācijās.

Šmits darbojies Tautas partijā, vēlāk dibinājis partiju "Jaunlatvija" starp kuras deklarētajiem mērķiem bija "nepilsoņu pilnvērtīga iekļaušana Latvijas sabiedrībā". Pēc neveiksmīga starta 2009.gada pašvaldību vēlēšanās, partija apsvērusi apvienošanos ar topošo Aināra Šlesera un Andra Šķēles vadīto apvienību "Par labu Latviju!", bet "Jaunlatvijas" biedri balsojumā to noraidījuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!