Otrdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē uz jautājumiem par pēdējā pusgadā paveikto un neizdarīto atbildēja kopš februāra Latvijas galvaspilsētas pašvaldībā saimniekojušie pagaidu administratori Edvīns Balševics, Aleksejs Remesovs un Artis Lapiņš, kā arī viņu izvēlētā pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere.

Saeima domes atlaišanas likumprojektu galīgajā lasījumā pieņēma februārī, par pašvaldības pagaidu administratoriem ieceļot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāru Balševicu, Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktoru Lapiņu un Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktores vietnieku Remesovu. Tobrīd domes ārkārtas vēlēšanas bija ieplānotas aprīlī, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tās tika pārceltas uz augusta beigām, tādēļ pagaidu administratoru vadības periods pašvaldībā no sākotnējiem dažiem mēnešiem ieildzis līdz pusgadam.

Šajā laikā viņi pieņēmuši arī pretrunīgus lēmumus, tostarp izvēloties par pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāju Zalpēteri, kura iepriekš kandidējusi vēlēšanās no "Latvijas attīstībai" saraksta. Tāpat diskusijas raisīja lēmums samazināt sabiedriskā transporta reisu skaitu Covid-19 krīzes sākumā, kā arī Tērbatas ielā rīkotie pasākumi, kuru laikā netika ievēroti sociālās distancēšanās noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!