Ceturtdien, 9. janvārī "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraides intervijā uz jautājumiem atbildēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). Satiksmes ministrija atbild tranzīta politiku un par ostu reformu, kuru valdība uzsāka pēc ASV noteiktajām sankcijām pret Ventspils politiķi Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij).

2019. gada 9. decembrī, kad pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā pretkorupcijas diena, ASV Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) paziņoja, ka iekļāvis Lembergu tā dēvētajā Magņitska sarakstā. Paziņojumā Lembergs nosaukts par oligarhu un norādīts, ka viņš iekļauts sarakstā kā amatpersona vai bijusī amatpersona, kura atbildīga vai tieši vai netieši iesaistīta korupcijā, tajā skaitā valsts mantas piesavināšanās, korupcijā, kas saistīta ar publiskiem iepirkumiem vai kukuļošanu.

Līdz ar Lembergu, sankcijas tika noteiktas pret vairākām ar viņu saistītām organizācijām kā arī Ventspils brīvostas pārvaldei. Lai panāktu sankciju pret brīvostu atcelšanu, valdība un Saeima decembra vidū pieņēma vairākus likumu grozījumus, vispirms no Ventspils un Rīgas brīvostu valdēm atceļot pašvaldību pārstāvjus, bet pēc tam - izveidojot jaunu valsts akciju sabiedrību "Ventas osta", kurai ar laiku paredzēts pārņemt Ventspils brīvostas funkcijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!