Pirmo reizi Latvijā tapusi grāmata, kas izseko aktiermākslas attīstībai visā latviešu teātra pastāvēšanas laikā. "100 izcili Latvijas aktieri" – skatuves mākslinieku personību un daiļrades portretējums un 486 fotoattēli 1016 lappusēs, divos sējumos. Grāmata drīz pēc izdošanas izpelnījās lielu piekrišanu un tai, tiekot gandrīz pilnībā izpirktai, drīzumā iznāks otrais metiens. Par tapušo vēstures liecību un citiem ar kultūru un ne tikai to saistītiem jautājumiem pirmdien atbild "100 izcili Latvijas aktieri" projekta autore un teātra kritiķe Silvija Radzobe.

Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskais apgāds šā gada sākumā laida klajā grāmatu "100 izcili Latvijas aktieri", tās idejas autore, projekta vadītāja un zinātniskā redaktore ir Silvija Radzobe.

Aktieru portretu autori ir 22 latviešu teātra zinātnieki/kritiķi, kuri pārstāv visas paaudzes. Autori raksturo aktieru personības, kā arī noskaidro viņu daiļrades savdabības "formulu", neslēpjot pretrunas un dzīves sarežģītos līkločus. Grāmatā raksturota visu lielāko Latvijas teātru režijas specifika, kā arī laikmets, kurā dzīvoja un strādāja aktieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!